Fekete Zaj 2011!!! Harmadik év, három színpad!!!

Augusztusban újra morajlik a Mátra!!! A sástói kempingben harmadik alkalommal megrendezendő Fekete Zaj fesztiválnak idei különleges apropója, hogy  három napon át, immár három színpadon zúznak a fellépők a délutáni óráktól késő estig. A zenei kínálat pedig a tavalyinál talán még szélesebb és impozánsabb spektrumát vonultatja fel a kísérletező rock-stoner -neofolk és dark gothic rock zenéknek.

A képre kattintva a facebook-os eseményajánló jelenik meg. Lehet invitálni az embereket! Az ajánlóban pedig a narancssárga zenekar nevekre kattintva mindent megtudhattok róluk!!

Külföldi fellépők közül úgy tűnik, most a csendesebb elmélyülősebb vonal képviselteti magát dominánsabban . Ezt látszik igazolni a norvég Ulver (amely black metal-os gyökereiből szinte metamorfózis szerűen alakult át olyan egyedi és behatárolhatatlan stílusú zenévé, melyben a kísérletező elektronika, az industrial, és a trip hop elemei is fellelhetőek) a folk rockos amerikai Wowen Hand, és a brit   Leafblade zenekarok fellépései.

Persze a legtöbb banda mégis a hazai pályáról várható. Itt a stoner- alternativ vonalat képviselő Isten Háta Mögött, a kisérletező rock Turbo, a Hangmás, a psychobilly Yellow Spots (akik már jónéhányszor vendégeskedtek nálunk.) mellett a metalosabb  irányt vivő  Watch My Dying, az egykori Sear Bliss és Testimony tagjaiból verbuválódott I Divine és a Nadir fogják vinni a zászlót, többek között.

 A fesztivál darkosabb frontján pedig elsőként lép fel a hazánk klubjaiban egyre nagyobb sikereket arató szinti-dark- noir leánycsapat a Black Nail Cabaret, valamint az indusztrial ebm-hatásokat magán hordozó V.e.N. Külön jó hír a gyászhuszároknak és a dark- goth rajongóknak, hogy idén  szombati napon a Mementó Mori kultúrális egyesület szervezésében lesz egy külön szinpad, ahol a hagyományörző előadások és kiállítások mellett egész nap olyan hazai csapatok lépnek fel amelyek eléggé közismertek nálunk a dark wave scénában, mint pl. a Nulladik Változat, a N.O.I, a Karc, a The Cure dalokat játszó Pornography, a nagy fesztiválkedvenc az Autumn Twilight, valamint a műfaj egy romániai képviselőja az Arc Gotic zenekar. Egyébként, ha már a keleti régiónál tartunk román földről érkezik hozzánk az atmoszférikus black metal-ban utazó Negura Bungetis. Reméljük idén is jól szórakozunk!!

Részletes program, napi bontással itt!!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s