Akarunk beszélni róla!!! Hat húron pendülő napok!!! Gitárfesztivál 2011 Gyöngyös.!!!

Előrebocsátom, hogy most nem szakmai szempontok elemzése alapján fogom megírni eme remek három nap eseményeit, inkább amolyan élménybeszámoló formában. Úgyhogy lehet, hogy nem ez lesz a legkielégítőbb összefoglaló, amit valaha írtak, ám úgy gondolom a nézők nem kevés része talán pont így gondolkodik, mint én.

Először is csodálatos dolognak tartom, hogy egy nemzetközi fesztiválnak olyan kedves lett a mi városunk, hogy évről évre (most már harmadszor is) visszajár hozzánk, és nálunk rendezi meg kurzusát. Ami pedig számomra még csodálatosabb az az, hogy személyes tapasztalataim alapján bizton állíthatom, ez a szimpátia, (sőt meg merem kockáztatni szeretet) igenis valós és szívből jövő, mind a főszervezők, mind a fellépők részéről. Ezt a személyes beszélgetések, a kapcsolatteremtések, az együtt-zenélések, és még az uram bocsáá némi „ereszd el a hajam”-feelingű elhajlott afterparty-k is maximálisan igazolták számomra a 4 nap folyamán. Szal. úgy érzem sikerült összebarátkoznunk na!! Ám most essen szó a fesztivál fő apropójáról a zenéről.

A szerda délutáni melegben még igencsak égette az ember arcát a nap, amint a Fő terünk nagy színpadát pakolta, ahol nem sokkal később épp az első nap fellépője a Zema-Lencsés duó vezetett be bennünket a klasszikus gitárzene gyönyöreibe. Nagy Tibor (Wyrág) és a fesztivál vezetője Papp Sándor megnyitóbeszéde után bele is csapott a húrokba az olasz és magyar származású páros. A koncertjükről én, mint kissé laikus hallgató csak annyit tudok mondani , hogy a műveket hallgatva azt éreztem, hogy szinte csak a sirályok, és egy tengerpart hiányzik, mert rögtön ott termett az a mediterrán hangulat, ami a dél-olasz tengerparti városokat jellemzi. Egy órás műsorukat, sem a gitározáshoz értőknek, sem a laikusabb közönségnek nem lehetett figyelmen kívül hagyni, nem beszélve az igen nagy összhangról kettejük között, ami nekem eléggé átjött az előadásmódjukból. A koncert után külön meglepetésként a gyöngyösi zenészek nagy fenegyerekei a Smart-ból és a KMK-ból ismert Sasvári Péter, Totya, a szintén Smart-hoz köthető Révfi Gergely billentyűs, és a főbohócunk Wyrág-úr adtak koncertet egy rögtönzött afterparty keretében. Ez már igencsak a könnyűzene kategóriába illet , ugyanis elhangzottak tőlük Van Halen, LGT, Quimby dalok ,stb….


Csütörtökön már zárt helyen, egész pontosan a Hiszti Klubunk emeletén folytak a koncertek. Először Bögös Dánielt hallgathattuk és nézhettük tátott szájjal (mármint én) ugyanis amilyen szerényen és illedelmesen jött fel a színpadra, legalább annyira kápráztatott el ügyességével, amint bűvölte a hathúrost. A tremoló-s citerázós részekbe meg határozottan bele vagyok szeretve:D


A Danit követő Tóth Ákos már nem ismeretlen név számunkra, ugyanis tavaly is nálunk járt mint fellépő, és mint oktató egyaránt. Az ő programjának a megkérdőjelezhetetlen szakmai tudás mellett a változatosság volt a külön előnye. A gitárművek mellé nem egy saját etűd-öt játszott el, és számomra igen kellemes meglepetés volt egy kortárs Mike Oldfield dal akusztikus átiratát is felcsendülni. Mindkét fellépő megérdemelt vastapsot kapott a közönségtől.


Sajnos a pénteki nap nekem kimaradt ezért nagy bánatomra a tavaly eléggé lenyűgöző koncertet adott Papp Sándor, valamint Szkibó Gergő produkcióit csak felvételről tudom viszont hallani. Ám az afterparty-ba sikerült begyalogolnom, ahol egy hatalmas örömzenélés vette kezdetét a kurzus tagjai és a fenegyerekeink között, ami (mivel hajnal fél 5-ig tartott) elég jól működő vállalkozásnak tűnt .


És végül a szombati nap a gyöngyöstől nem messze fekvő farkasmályi borpincékben rendezett gálán  szinte minden résztvevő játékából kaptunk egy remek esszenciát. Az estet a Zema –Lencsés duó nyitotta itt is, majd a kurzus tanoncai játszottak el rövidebb műveket, végül az egész csapat közösen zengette a hathúrosokat, ami számomra az est legnagyobb élménye volt.
A gálát követő vacsorán, és a bolondos örömzenélésen látott vidám arcokon úgy tűnt, sikerrel és jókedvvel zárult ez a remek 4-nap. Én nagyon élveztem, szép volt srácok –lányok, jövőre ugyanitt!!!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Bene Attila fotói.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s