Akarunk beszélni róla!!! Rockévnyitó Hangraforgónk volt szombaton!!! Smart, Purga, KMK, beszámoló! Első ének.

Egy izgalmas estét mondhatunk ismét magunkénak, ami továbbra is azt a látásmódot erősíti meg bennem, hogy Gyöngyös igenis egy erős színfolt a magyarországi rock zenekarokat termelő vidéki városok között. Senki ne merje azt mondani nekem, hogy nincsenek nálunk életképes, sőt igen tehetséges zenészek, mert az egész egyszerűen nem mond igazat (ízlés-szubjektivitás ide vagy oda). Ma is három olyan bandát láthattam, akik igenis erős színvonalú produkciót tettek le az asztalra.

Elsőként egy meglepetés érhetett minket, ami számomra igen kellemes volt. A plakáton fel nem tüntetett zenekar a Smart nevet viselte, és a tagfelállásában egyáltalán nem volt ismeretlen arc a Hangraforgó köreiből. A KMK gitáros Sasi (Sasváry Péter), a néha alkalmanként szintén ott is billentyűsként előforduló Révfi Gergely, és a Közveszélyesek állandó billentyűse Totya alkotják a zenekar magját. Őket vendégénekesként egészítik ki a Shadowhistory-s Bálint, és a szintén Munkakerülő frontember Gepárd. Tehát egyfajta örömzene project jellegű csapat ők egyelőre. A bulijuk egyik különlegessége volt, hogy sem dobosuk , sem basszusgitárosuk nincs, ám még ettől is különlegesebb, hogy olyan jól szólaltatta meg Gergely a szintetizátorán ezeket a hangszereket, hogy ennek a hiányát még a legvadabb rockdalaikban sem lehetett érezni.
Rögtön egy igazi rock himnusszal kezdtek , mégpedig a Rock Disco-k nagy kedvencével Van Halen -Jump-jával., amit ShadowBálint énekelt. A hangzás elsőre ütött, a zene aránya kitűnő volt , azonnal lejött , hogy kérem itt profi zenészek játszanak, mellébeszélés nélkül. Bálint is ügyesen énekelt, de azt kell mondjam, azért a gyengébb pontja a produkciónak sajnos most még  ő volt. Ez azonban  abszolút bocsánatos, semmi okom lehúzni őt, inkább dicsérni, ugyanis egyrészt fiatalabb srác is a többiekhez képest, másrészt jóval kevesebb rutinnal rendelkezik még, ami viszont ki fog alakulni, ebben biztos vagyok. Mindenesetre nagyon nagy respect azért, hogy ilyen kaliberű dalokba, ilyen bátran bele mer vállalni. Csinálja is ezt, én nagyon arra biztatom, hogy legyen csak ilyen bátor mindig, mert ezek a művek nagyon jó rocktorokképzők, és ő pedig hallhatóan fejlődik. Az ő előadásával még  jó pár olyan dalt hallhattunk, amelyek a rocker füleknek, még ha nem is ismert nevek, de azonnal beugró rock slágerek. Őt frontemberi poszton KMK Gepárd követte , mégpedig a U2-With or Whithot Youjával. Szépen elénekelte a dalt, de igazából azt éreztem, hogy eléggé a saját énekstílusára fektette át, ami inkább klasszikusabb  rock vokalizálás, mint erre a dalra jellemző new wave-esebb éneklés. A Bono-s érzelmi dinamizmusban gazdagabb frazírok, hajlítások itt kissé elmaradoztak, amiket én, mint nagy U2-fan ugyan hiányoltam, de azért így is bőven szerethető volt a interpretáció. Aki viszont nálam énekileg ezen az estén elvitte a pálmát, az a KMK billentyűs Totya frontemberi produkciója volt egyértelműen. Az AC/DC Brian Johnson-hangját olyan élethűen hozta a srác, hogy sztem az eredeti sem lehet sokkal jobb. Egyszerűen annyira hibátlan volt az előadásmód, mintha CD-ről ment volna a dal, mind zeneileg, mind énekileg. Reméljük hallunk még erről a formációról mert sztem elég erős bulit nyomtak.

Folytatás holnap……

Reklámok

One thought on “Akarunk beszélni róla!!! Rockévnyitó Hangraforgónk volt szombaton!!! Smart, Purga, KMK, beszámoló! Első ének.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s