Gázolaj meghajtású metálbuli a hétvégén!!! Újra Hiszti -zünk (kiccsitt) minden hónapban az év végéig!!!

A nemrég igen jól sikerült Mifeszt. után végre újra megindul a Hangraforgó második féléve, melyet a gyöngyöstarjáni Dizel, és a budapesti Tempeston zenekarok nyitnak egy remek metal-est keretében 2010.10.22-én péntek este!!  Headbang és léggitárverseny rendel!!!! 🙂

DIZEL.

A Dizel zenekar kialakulásáig történt egy pár dolog a zenekar életében.

Elsőként az hogy Atesz gondolt egyet, megszületett, majd elkezdett dobon tanulni. Teltek a hónapok és unalmassá vált az egyedül gyakorlás és elkezdett keresgélni zenésztársak után. Az első gityóst, egy Mezőkövesdi szólógitárost (Kis Zoli, jelenleg a Carrionbane nevű együttes gitárosa), akit már zenélgetés előtt ismert, elhívott játszogatni. Lejárogatott Gyöngyöstarjánba, ami dicséretes dolog hisz több mint 60 km-ről van szó. Utána érkezett a csapathoz egy másik nagyszerű gitáros A Gábor. Teltek a hetek, a zenélgetések, de inkább csak a gyakorlásról volt szó és nem komoly zenekari hanganyagok létrehozásáról. Zenekar neve ekkor még Moonlight City volt.

Minden szép és jó volt, egy ideig, míg ki nem szált Zoli. Egy kis idő elteltével Gábor is. Egy időre egyedül maradt Attila.Utána volt még 2 gitáros, de csak rövid ideig. Ez az időszak jelentéktelennek mondható, hisz pár próbáról volt szó.

Utána érkezett Taszy, és ezzel elkezdődött a Dizel zenekar élete.

Kis idő után érkezett Kricsfalussy Máté (Kricsi). Nem volt hosszú életű zenei pályánk, kisebb nagyobb gondok miatt. A csapathoz visszatért Mr Sz. Kanduur Gábor hihetetlen ötletekkel, akit sosem akartunk nélkülözni. Elkezdtünk számokat készíteni, született pár szerzemény. Énekes téren gondba voltunk mert 2 énekesjelölt is érkezett,de egyik sem volt megfelelő. Egy idő után sajnos rátaláltunk Makkai Robira. Basszeros téren változás történt, Kricsi helyett Sirkó Sanyi érkezett aminek külön örülünk mert hatalmas tehetség, és mellette sosem lehet unatkozni, továbbá erős hasizomerősítő és gyomorgörcsöltető hatással van az együttesre, továbbá jó takaríttató képességei is megmutatkoznak, amikor a földön fetrengve nevetünk a poénjain.

Koncerteken való kritikán aluli szövegfejbentartási képességeit kimutatván, Makkai Robit lecserélni kényszerültünk, az ifjú, és ambiciózus Dánielt találtuk a helyére, aki azóta is nagyszerűen szolgálja érdekeinket.

Jelenleg új számokon, illetve nagylemezen dolgozunk, gőzerővel koncertezünk, és plusz a titkos faktor… 🙂

TEMPESTON

A zenekar 2003-ban alakult Budapesten, eredetlieg Storm néven (2008-ig)
Az akkori felállás: Tokodi László és Tepliczky Gábor (gitárok), valamint Horváth Norbert (basszusgitár). Az elsö ötleteket még trióban dolgoztuk ki, de nemsokára találtunk dobost (Pápai Barnabás „Börni”) és énekest (Juhar Viktória), és végre megszülettek az elsö teljesen kész saját szerzemények is.
Ezzel párhuzamosan viszont megérkeztek az elsö problémák is, a 2004-es év sok gondot okozott: jó párszor kellett új próbatermet találni, Viki és a zenekar közti ellentétek, így új énekes érkezett a csapatba: Honfi Anna.
Nem kis munkával, de megoldottuk a problémákat, és 2004 öszén megtartottuk a csapat elsö két koncertjét. Az elsö koncert után közvetlenül Tokodi Laci kilépett, így a helyét Kószó Imre „Oleg” vette át.
2005 eseménydúsan telt, rengeteget próbált a csapat, sok koncerten léptünk fel, föleg kisebb klubokban. A csapat kezdett összeérni, mindenki igyekezett szívét-lelkét beleadni a munkába. Az új dalok írásából, a régiek formálásából mindenki kivette a részét, így kezdödött saját, sokgyökerü stílusunk is kialakulni. Öszre – feldolgozásokkal együtt – kb. másfél órásra duzzadt a koncertanyagunk. Novemberben kezdtük el – saját költségünkön – az addig megszületett szerzemények rögzítését, a felvétel 2006. áprilisában jelent meg „Büneink Elöször” címmel. Az ezen található 9 dalt a szintén akkortájt elkészült honlapra is feltettük.
A 2006-os év sok fellépést hozott, föleg nyáron. Koncerteket adtunk Miskolctól Gutorföldéig, tehetségkutatókon próbáltuk ki magunkat – ezek közül az MRA és a Kiakitud tehetségkutatóján 4. illetve 2. helyezést értünk el. A zenekart mindenhol szívesen fogadták, igyekeztünk ezt a bizalmat meghálálni. Új dalok is születtek, ezek kidolgozásával és további koncertezéssel telt el 2007. elsö fele is.
2007. nyarán az addigi legnagyobb fellépésre is sor került, a miskolci JMB Rockfeszten léptünk föl, két ismert csapat, az Ossian és a Lord között. Nyár végén Norbi bejelentette távozását, így a csapat egyik alapítója hagyta el a zenekart, vele pedig megüresedett a basser poszt. Helyére némi keresés után szeptemberben a tapasztalt Tommy érkezett, így ismét teljes létszámban vághatunk neki a zenének.
2008-ban változott a Storm zenekarnév Tempeston-ra. Ezzel egyidőben készült el a zenekar új anyaga, amely meghallgatható az oldalon. 2008. második felében Börni majd ezt követően Tommy kiszállt a zenekarból.
2009 elején csatlakozott hozzánk Hell Dávid dobos poszton és az év második felében Vicián László basszusgitáros poszton. A próbák újabb beidulása után sajnálatosan az év végén Oleg is kilépett külföldi munkalehetőség miatt az ő helyét Vértes Zsolt vette át.
2010 lázas készülődéssel kezdődött az újabb koncertekre.

JÖN!!!!!!

29-én pénteken19 óra, a Shadowhistory,  lemezbemutató koncert

-november 6. 19 óra Tiszti Klub, Fellépnek: Idoru, Blind Myself, Grenma, Turn of Mind
-dec 4. Erős Pista mikulásparty
Érdemes tervezni előre: várunk téged is!
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s