A M’in’K zenekar az Erős Pista vendégeként először a Hangraforgó szinpadán. 2010.02.27.19:00

 A szombati napot részben ismét magyar chilivel ízesítjük, ugyanis az Erős Pista legénysége reméljük újra bőven megfűszerezi az RHCP rajongók zenei eledelét. Ám mivel velük nem is oly rég egy elég tartalmas interjút készítettem lapunkon, ezért most úgy döntöttem, hogy a társaságukban szintén fellépő M’in’K zenekart faggatom ki, akik első ízben tisztelik meg szinpadunkat  produkciójukkal.

 
Akkor halljuk hát először is, hogyan  jött létre a zenekarotok? Mivel sajátos nevetek van, ezért ennek az eredetére is térjetek ki, valamint hogy miben is mozogtok zeneileg, és kik alkotják a bandát?
Ciri:
Tudni kell,hogy a MINK egy rövidítés. Méghozzá a Made in Kocsma rövidítése. Mivel a zenekar tagjai egy sörözőben futottak össze és az első elméleti és gyakorlati próbák is ott mentek végbe, néhány PINK szám eljátszása után adottnak tűnt a dolog.:)
A zenekar tagjai:Tufescu Csenge/ének,Reviczki Tamás/dob,Kovács György/basszusgitár,Tóth Péter/billentyű és ének,Czirák Balázs/gitár

  Én két éve láttalak benneteket itt Gyöngyösön akkor kicsit furcsálltam hogy énekesnőtök van ugyan, de szinte csupa olyan feldolgozást választottatok ( Nirvana, Guns & Roses) amelyek nemcsak hogy férfi torkot igényelnek, de ráadásul nem is akármilyen karcos rock orgánumot. Hogyhogy nem eleve női előadós számokat szedtetek elő inkább, amelyek emellett szintúgy rockzenék, mint például a No Doubt, vagy netán Sheryl Crow néhány próbálkozása, stb?
Csenge:
Amennyiben valóban hallottál minket, hallhattad, hogy elég erős hangom van! Valamint attól függetlenül, hogy nő vagyok, nem muszály csak női előadók dalaiat választanunk! Így a kihívás is nagyobb! Nem utánozunk, hanem feldolgozunk, a magunk képére formáljuk a dalokat.

 Értem, és tulajdonképpen az utsó mondatoddal meg is kaptam arra a választ, amire szintén kíváncsi voltam. Ugyanis ismerek olyan bandákat akik más előadók dalait igyekeznek minél élethűbben visszaadni, és olyanokat is, akik valóban feldolgozzák, azaz a stílusukra formálják őket. Igy már világossá vált előttem, hogy ti melyik utat választottátok.
 Nevetekkel, bár tetszik, még nem sokat találkoztam a koncertplakátokon. Mennyit szoktatok játszani kb, és merrefelé?
Csenge:
Melyik városok koncert plakátjaira gondolsz? Mert Gyöngyösön elég közösségi oldalakra kiírnunk a koncertjeinket, és a MinK-et kedvelő emberek megtalálnak!!!
 
 Ha már ez így szóbajött, akkor meg is ragadnám az alkalmat hogy nektek is, mint bármelyik gyöngyösi és környékbeli csapatnak felajánljam az oldalunk segítségét abban, hogy a programajánlónkba ki tudjuk tenni bármelyik koncertetek flyerét, akár városunkban lesz, akár azon kívül, ha időben elkülditek nekünk. És ha már a gyöngyösi rockmozgolódásnál tartunk Balázs, tudtommal te tulaja, netán üzemeltetője vagy itt egy olyan szórakozóhelynek Sörbár néven, amely egyrészt városunkban igen népszerű, másrészt a mi rendezvényünkhöz hasonlóan szintén otthont adott már néhány helyi és környébeli zenekar fellépéseinek. Mit lehet erről tudni, és mi kell ahhoz, hogy egy zenekar játszhasson nálatok?
Ciri:
Sajnos nem tulaja, üzemeltetője vagyok a Sörbárnak. Azt viszont jól tudod,szoktak nálunk különböző zenekarok fellépni. Felléptek már ismert és kevésbé ismert zenekarok is. Próbálok lehetőséget biztosítani kezdő zenekaroknak is. Nem csak a minőség,a stílus is igen meghatározó a “kiválasztás”-nál. A nagyon zúzós,hörgős metált pl. nemigen respektálom.:)
 
 Amikor legutoljára láttalak benneteket játszani, csak feldolgozásokra emléxem. Saját szerzeményekkel hogy álltok? Várhatok ilyenek a Mink házatáján?
Ciri:
Jelen pillanatban is kizárólag feldolgozások vannak a repertoárban. Mivel nem vagyunk túl régóta együtt, konkrétan másfél éves a zenekar és egyikünk sem főállású “zenész”, egyelőre nem születtek saját számok.Vannak témák,ötletek,amikből a későbbiekben lehetnek kész számok, de nem erőltetjük a dolgot. Ezek úgyis kialakulnak idővel maguktól.
 
 Szerencsére a gyöngyösi zenészek jórésze olyan szempontból aktív, hogy nagyon sokuk foglalkozik buliszervezéssel, és van hogy afféle mozgalomszerűen is megéli a zenélést. Tőletek is, mint már előttem lévőktől akik ebben kompetensek megkérdem, ha esetleg létrjöhetne itt Gyöngyösön netán egy fesztivál amelyben ezek a szerveződések képviselői együttesen összevonva részt vehetnétek, számíthatnánk e a ti segítségetekre is esetleg? Volna e egyáltalán kedvetek egy ilyen nagyobb méretű helyi rockdurranáshoz?
Ciri:
Magam is gondoltam már hasonló dologra.Támogatom az ötletet,hisz igen sok gyöngyösi származású és/vagy jelenleg is Gyöngyösön élő lelkes zenész és zenét kedvelő ember van, akik biztosan örömmel fogadnának egy ilyen megmozdulást.:)
Ránk lehet számítani!
 
És hol láthatjuk zenekarotokat a közeljövőben?  Mik az egyébb terveitek zenekari szinten a jövőre nézve?
Csenge:
Március-Április Mátrafüreden lépünk fel, több alkalommal is. Jelenleg a pesti és Pest környéki fellépéseket szeretnénk szaporítani. Folyamatos tárgyalásokat folytatunk klubbokkal.

További sok sikert , és tombolásban gazdag szombati fellépést kívánok nektek, és köszönjük a beszélgetést a Hangraforgó nevében.!!
Köszönjük!
MinK

Reklámok

One thought on “A M’in’K zenekar az Erős Pista vendégeként először a Hangraforgó szinpadán. 2010.02.27.19:00

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s