A Carana Padma és a világbéke ;)

Először is szeretném meg tudni mit is jelent a Carana Padma mint zenekar, mint jelenség és mint baráti társaság? Honnan jött a név, mi a jelentése és mennyire bír szimbolikus tartalommal a zenekar életében?

Dani: A Carana Padma itt Gyöngyösön néhány srácot jelent akik jó barátok és imádnak játszani. A nevünket pedig egy indiai énekből kölcsönözzük a szó szanszkrit eredetű, azt hiszem azt jelenti lótusz talp. Úgy törünk fel szinbolikusan a mocskos zeneiparba, mint tudásra szomjas lélek, mint a lótusz ami a földben gyökerezik és addig nől a mocsáron keresztül, még eléri a felszínt, hogy virágot bontson és megmutassa fényét. Azt hiszem a világon minden erről szól.

Hogy találtatok egymásra mint zenésztársak? Mennyire tudnak egységessé válni ilyen elég különféle stílusokból merítő csapatnál a gondolatok és a zenei megfogalmazás? Van e sok vita a dalírásnál vagy nagyon egymásra találtatok?

Dani: Milán meg Kexy szerelmével kezdődött, a tagok jöttek mentek, aztán a megüresedett posztra érkeztem mint gitáros. Aztán Swéd jött, aki már zenélt Kexel egy másik projektben, majd Szili érkezett egy másik gyöngyösi zenekarból a Shade-ből. Lackót meg én hívtam egy közös jammelés vagy sörözés után, azóta beteljesedett a szerelem. Jelenleg a dalok gerincét Milánnal és Lackóval írjuk, majd mindenki hozzáteszi a magáét.

Kissebb viták szoktak lenni, de aztán abbahagyjuk.

Nem hagyhatunk szó nélkül veletek kapcsolatban egy másik dicső helyi vállalkozást sem a Gyöngyösmasszív-ot, amelyben úgy tudom a kezetek elég jelentősen benne van. Mesélnétek erről szerveződésről netán egyesületről bővebben? Mik a céljai, és milyen tendenciát mutat az emberek érdeklődése effelé?

Dani: Azt hiszem a Gyöngyös Masszív egyenlőre nem tőbb egy varázsigénél, aminek hallatán a zenész urak, hölgyek és más ide tartozni vágyók, furcsak késztetést éreznek, hogy összeüssék, majd kiigyák a poharuk tartalmát. Azt hiszem ez a céljait is felfedi a kezdeményezésnek, italba folytani a bánatot, az örömöt pedig megöntözni vele, amikor pedig nem az ivásról akkor az örmködésről (számomra). Továbbá céljai közé tartozik a világbéke vagy a teljes káosz, mindegy csak valami szélsőség legyen, a további célokat az igazgatóságtől kellene megkérdezni mert én nem vagyok annyira naprakész Szabó Gábor és Tari Gábor uraktól, a Zyon és a Dolor legénységéből.

Ha jól tudom mindezideáig elsősorban nektek és a Zyonnak és a Dolornak volt eddig köszönhető hogy Gyöngyösön kívülről is hoztatok zenekarokat a Hangraforgó rendezvényünkre. (na jó az Angelika és a Guess kivétel volt mert a Wirág hozta na.) Velük hogyan akadtatok össze ? Mit tudtok ajánlani a hasonszőrű csapatoknak ha összefognak? A gázsielosztós, vagy a cserebevételes (amikor azé a buli bevétele aki a meghívó esetleg a meghívott) módszer az előnyössebb, vagy esetleg hol ez-hol az?

Dani: Igen, vagyis Nem! Bevallom nem én vagyok az illetékes ez ügyben, de a felsoroltak bármelyike megegyezés szerint azthiszem. Bár leginkább a cserebuli játszik, mindenki megmondja, hogy milyen költségekkel jár neki a koncert az adott városba és akkor vagy igen, vagy nem, vagy lehet tovább egyezkedni, vagy- vagy. (Azthiszem sikerült lepleznem a hozzáértésemet).

Hallom készült egy felvétel (lemez demo, vagy mittomén) Dark Light címmel, amelyet a myspace oldalatokon lehet megfülelni. Mit lehet tudni eme anyag körülményeiről? Hol készült a felvétel , hogy történik az anyag kiadása valamint hol lehet hozzájutni?

Dani: Készült, fizikai formát nem öltött így csak az interneten keresztül terjed, a myspace oldalunkon nem csak megfülelni lehet, de le is tölteni így mindenféle tevékenység közben élvezhető.

Ha teszem azt nyáron lenne egy Hangraforgó fesztivál eljönnétek e játszani esetleg segítenétek e nekünk a szervezés zenekarkeresés szempontjából? Mit szólnátok egy masszív -forgó-mifeszt kooperációval létrehozott nagy nyári gyöngyösi koncertdurranáshoz?

Dani: Benne vagyok! Mit kell csinálni?

Ám viszont most rajtatok a nagy zúzás felelősségteljes feladata szombatra!!! Kiválló bulit szeretnénk látni-hallani eme két nagyszerű (külhoni) banda társaságában!:DD Sok sikert és masszivitást Gyöngyösnek!!!!

Reklámok

5 thoughts on “A Carana Padma és a világbéke ;)

  1. Kihagytad a plenáris ülést, ahol meg is lett szavazva, hogy minden tagnap tartozol egy rekesz sörrel a szertelenségednek köszönhetően:)))

    Mindegy, csak valami szélsőséges legyen….:D:D:D ez gecinagy, való igaz. 🙂

  2. a picsába, oké, akkor 7végén rendezem a tartozásom, már nekem is elegem van belőle, hogy állandóan csak lehúzom ezt a Gyöngyös Massive-ot, nagyon nem szép dolog tőlem, bevallom…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s