2010 első rockpartyja a Hangraforgón (Shadowhistory és 440HZ beszámoló.) 2.ének.

 Az est második fellépőjeként következett a megújult 440hz, amely a rock& roll örök és elpusztíthatatlanságát idézte a szinpadra nekünk.
 

Márta (Lear) Róbert, Ágoston (hangszerbolt, Dream Theater)Róbert és Ágai (shoegazer rocker, hangképzőművész) Péter

  Országos ismertségű billentyűsünk Mocsári László (aki a Beyond “Tömik a fejed” c. lemezén is közreműködött) némi technikai segítséget nyujtott nekünk soundcheck-nél (mint technikussá avanzsálódott személy:D) azonban asszem ezután Bene Attilára, a mi hangfelelősünkre sem lehetett panasz. Az erőteljes rock & roll sound szakitott rendesen.
Számomra érdekes megleptés volt az ex- Pornography-s, néhol Erős Pistába is beugró zenészzsenink:))) Ágai Péter frontemberként való feltűnése. Nem tudni, milyen hanggenerátort szereltek ennek a csákónak a torkába, de ugyanolyan frankón képes leszedni Bon Scott, Brian Johnson(AC/DC), Johny Rotten (Sex Pistols) hangját, mint akár Antony Kiedis (Red Hot Chili), Robert Smith (The Cure) vagy akár ThomasYorke (Radiohead)-ét. Zseni a gyerek, ez nem kétséges.Született zenésztehetség. Ami viszont nekem személyszerint a gondom vele néha, az inkább az előadásmódjában rejlik. (hűű ezt nagyon óvatosan kell most megfogalmaznom.:DD) A hangjában valóban simul a feldolgozásokhoz minden kétséget felülmúlóan, viszont azért nem lehet nem észrevenni, hogy ez a Petigyerek eléggé más karakter kívül-belül, mint ez a zenekar. Ez lejött elsősorban a kiálláson, a rövid felkonf-okon, a kevés közönséggel való kommunikáción, és a hangulatteremtési képességeken. Sztem neki van egy nagyon egyéni karaktere, ezért én óvatosan biztatnám emellet a formáció mellett egy saját zenekar megalapítására is, ahol tényleg szívvel lélekkel 100%-osan ott van, mert azért ő istenigazából mégiscsak a legjobban shoegazer Peti:))). Ebben a bandában talán még a Pistols-os dolgokhoz illett a legjobban az előadása küllemben, mivel ott még valahol emlékeztetett is Rotten kissé cinikus lázadó lazaságára. Látszott, hogy ezekre jobban ráál a keze, na. Ez egy ilyen dolog. Mindezt leszámítva énekileg- zeneileg korrekt, és erőteljes volt az egész buli.
 A Guns’n Roses dalokat a gitáros Ágoston Róbert énekelte,(kivétel a Welcome to the Jungle, amit szintén Peti) nem is rosszul, bár sztem még nála is elférne még pár Axel-esebb rekesztés-frazír, de lényegében rendben volt. A Paradise City, a már említett Velcome to the Jungle, és a Sweet Child O Mine nekem nagyon odaidézték a 90-es évek elejének rockfeelingjét,(amikor az amcsi MTV-n nagyon nyomták a Guns klippeket.). Kétségkívül nagyon érzi ez a zenekar ezt AC-DC, GUNS, ZZ TOP feelinget, az erősségüket én mindenképp ebben látom leginkább. A Pearl Jam Alive-ja viszont nekem az est kakukktojása volt, ugyanis egyrészt attól a seattle-i finomabb grunge rock hangzástól ez a csapat jellegében elég messze jár, ugyannakor a gitáros Robi hangja sem az a Wedder-es karakter, de annyi baj legyen:)))!!.

  Kaptunk még pár punk bombát is a jó öreg God Save the Queen, az Anarchy UK,( I,m an Hanka Pista, I’m an futbalista:DD ) és a Bodies képében a Sex Pistols tollából, amit olyan jól kentek a srácok, hogyha a fényt nem én csináltam volna nekik, kedvem lett volna pogózni:))))
Viszont a közönség is rendesen meghálálta (teljesen méltán) a produkciót, ugyanis alig akarták leengedni a fiúkat a szinpadról még a 28-dalos repertoár után sem, amit végig csápolással díjaztak:)))) Végül asszem egy Lenny Kravitz nótával köszöntek el tőlünk, (Are you gonna go my way) alaposan magasra tűzve a rock zászlaját a gyöngyösi éjben:)))
 Egy jól sikerült estet tudhatunk magunk mögött, ami után jól eset beszélni a rég nem látott zenész és egyébb cimborákkal, akik közül szerencsére leszállingóztak jópáran. Mit mondhatnék: Szóljon a ROCK továbbra is és verje ki a ház oldalát felénk is!:)))))

  És hogy országos gitárhero cimoránk, Márta (laptop-árus,Atari) István se maradjon ki… 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s