2010 első rockpartyja a Hangraforgón!!! (Shadowhistory és 440HZ beszámoló.) 1 rész.

Hála istennek ismét szép kis közönség gyült össze a Hiszti Klub táncparkettjén, ami azt jelenti, mégiscsak van mozgolódás itt Gyöngyösön is a rockbulikon.

 A Shadowhistory olyan negyed 8-körül kezdett, és már gyülekezett is a fiatal lányok-fiúk serege, akik közül gondolom nem egyen lehettek a tagok osztály ill. iskolatársai is akár. Wyrág bevezetője, és Csépány Bálint rövid konferálása után már kezdődött is a bulijuk. A hangzás kb az első dal alatt állt be, utánna kielégítőnek, sőt megkockáztatom elég jónak tünt. Egy halovány zengése ugyan van a teremnek, de az minimális, alapjában véve tisztán megszólalnak a dolgok.
  A History fiatal zenekar, tehát van még jövő és idő is előttük a fejlődésre, ám azt tudom mondani, hogy már most is korrekt kis bulit nyomtak nekünk. A közönségüket az elején ugyan nehezen, de később elég szépen hangulatba hozták. A néhány saját szerzemény ami elhangzott, erősen alátámasztotta a Bálint és általam meghatározott” funk elemeket tartalmazó rockzene” kategóriát. Volt olyan érzetem, hogy néhol kisértetiesen RHCP-s némelyik zenei ötlet, (bár aszzem csak egy dalnál figyeltem fel ilyesmire,) de ez sztem a kezdeti dalírások időszakaiban még abszolút bocsánatos. Egyébbként bátran kijelenthetem, hogy jól felépített, ügyesen megírt szerzeményekről van szó saját számaikat hallva.
  A feldolgozások közül több Green Day– nótára emléxem (asszem az American Idiot-is köztük volt), meg a Red Hot ..Otherside-jára. Ezekre természetesen ment a tombolás és mondhatom, hogy korrektül el is játszották a fiúk (meg az egy szem lány), bár sztem a Green Day-ek talán jobban illenének a hamarosan nálunk játszó a kalipunk-os Nickson-hoz, mivel itt nem érzem annyira azt a punkos dacos oda…feelinget, mint náluk. Ha hülyén fogalmazhatok, akkor azt kell mondjam, a Shadowhistory mind zeneileg, mind image-ben kicsit jólfésült ezekhez a témákhoz:)))) Az Otherside- sztem jobban illett a csapathoz, bár ezzel sincsennek könnyű helyzetben, ugyanis az Erős Pista RHCP interpretációi a nevükkel egybehangzóan elég “erősek”. Nem könnyű velük a lépést tartani. Ha most osztályoznom kéne, én egy erős 4-est adnék erre a feldolgozásra. Érzik a fiúk a dalt, de látszik, hogy még csiszolásra szorul.  A vokalistalány Fanni, (aki ugyan igen csinos hölgyemény és jól is mutat a szinpadon,) hangjából sem sokat lehetett hallani, mivel nem nagyon eresztette ki. Kissé dinamikusabb és erőteljesebb kell, hogy legyen a jövőben, még akkor is, ha csak vokálról van szó. 

 Mindenesetre ezek csak apróbb nüanszok, amiken csiszolni kell, de a kitartó munka meg fogja hozni az eredményt, ami egyre jobb lesz.
Mindenképp kellemes hallgatnivaló a csapat zenéje, és csak így tovább!

A BESZÁMOLÓ FOLYTATÁSA HOLNAP!!!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s