Erős Pista interjú. 2.rész

A tegnapi beszélgetés folytatása Gyöngyös Hot Chiliékkel:)))).

72870055GI002_MTVA zenekar aki egész jól játsza az Erős Pista dalokat:))))

Az elmúlt 5 évben rengeteg helyen jártatok. Elég sok fesztiválon és klubbulin láthatott benneteket a nagyérdemű. Hogy érzitek, hol voltak intenzívebbek lelkesebbek a rajongók, és hol kevésbé?

Manó: Sok egyetemi, főiskolai bulink volt; ezeken szinte kivétel nélkül sokan vannak, jó a hangulat,sőt!!:) Hasonlóan a fesztiválokon is. Ahol kevésbé nagy a feeling ha egyáltalán van, azok az ilyen városi rendezvények amikre esetleg meghívnak, hiszen ott igen vegyes a közönség.
Peti: Szerintem ilyen téren szerencsés mondhatjuk magunkat, mivel Tribute zenekar vagyunk, tehát a koncertjeinkre adott egy célközönség és általánosságban elmondható, hogy nagyon jó hangulat szokott lenni egy-egy bulin, ami nyilván nem teljesen a mi érdemünk, mert csak közvetítjük a Chili feelinget

Magyarországon létezik egy másik elég népszerű Red Hot Chili tribute a Good Time Boys. Ismeritek őket, esetleg van e valami kapcsolat köztetek? Egyáltalán milyen hozzáállás jellemző egymáshoz mondjuk teszem azt két ennyire hasonló zászlót maga elé tűző banda esetében? Az együttműködés, vagy igazából a konkurrenciharc esete a gyakoribb?

Manó: Nem ismerjük őket, csak hallottunk róluk. Ismerősök elmondása alapján teljesen jók, ami esetleg nálunk plusz hogy itt intenzív vokálozás van.

Feri: Konkurencia? Ez úgy működik hogy ahová őket hívják ők mennek, ahová meg minket mi megyünk:) Ill. utóbbi időben kevesebbet játszottak ők, és azért az jól esett hogy utánuk mi jutottunk eszükbe a szervezőknek mint hasonló RHCP Tribute zenekar, és minket hívtak egy-egy helyre.

Találkoztam már olyan bulitokkal, ahol az énekesetek Szabolcs helyett a besszeros Feri tesója Pedro (Ágai Péter) volt a frontemberetek. Mi volt ennek az oka, és hogyan fogadja a közönség a két remek hanggal, de azért két elég eltérő szinpadi karakterrel rendelkező dalnokot?

Feri: Szabi munkája az oka. Kb. másfél éve annyira elfoglalt, hogy ha nem ugrott volna be tesóm ,akkor feleannyi koncertünk sem lett volna ebben az időszakban. A közönség az úgy fogadta hogy aki még sosem látott minket annak ő volt AZ Énekes, és mivel jó a hangja, -a számokat is rekordidő alatt megtanulta- így tetszett is nekik. Akik viszont már ezer éve ismerték a zenekart és Szabival ismerték meg, ők már ragaszkodtak Szabihoz. Pont a Redhotban is volt ilyesmi mikor a gityós,Frusciante nem volt épp topon és mások helyettesítették. Hiába voltak jó gitárosok, őket nem kedvelte a közönség. Frusciante=RedHot. Szabi=Erőspista 🙂

Amint látom az öt év változatlan tagfelállását, elég jóll összeszokott társaságnak tüntök mind emberileg mind zeneileg. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés hogy saját dalokkal terveztek e próbálkozni a jövőben esetleg, vagy csak mint Chili tribute gondolkoztok így együtt?

Feri: Egy ideje már felmerült hogy írjunk saját számokat. A közönség is felvetette, ill. mi is eljutottunk oda hogy próbáljuk meg. Az némileg nehezíti a dolgot hogy mivel Szabi nem nagyon ér rá, gyakorlatilag ebből teljesen kimarad. Próbákon már csinálgattunk legalább egy tucat dallamot, ötletet elég vegyes stílusban, amikből lehet akár jó szám is,de egyenlőre ennyi. Asszem erre mondják hogy útkeresés. Meglátjuk mi lesz belőle? Lehet működni fog,lehet nem. Ez még a jövő.
 Peti: Persze, szeretnénk! Sokan kérdezik, hogy vannak-e saját szerzemények, és hallhatóak-e? Szeretnénk saját zenével is legalább ennyire sikeresek lenni, és van már pár órányi anyagunk demo formájában. Azonban véleményem szerint, gyakran beleesünk a kényelmesség csapdájába, egész pontosan abba, hogy van egy jelenleg aktívnak mondható zenei elfoglaltságunk és a saját zene írására kevesebb energia marad. Valamint a saját témák véglegessé gyúrásánál elvérzik a dolog. Szerintem ezen a téren van a legtöbb hiányossága és fejlődni valója a zenekarnak.

Végezetül némileg ehhez kapcsolódik az utsó kérdésem is. Mik a jövőbeni terveitek, és hol láthat benneteket legközelebb a közönség?

Jó lenne minden jelentősebb hazai fesztiválon fellépni. Tovább próbálkozunk saját számok írásával is.
Legközelebb szombaton (nov. 14., este 20 óra) a Hangraforgó keretében ünnepeljük a zenekar 5. születésnapját:)

Köszönöm az interjút! Boldog születésnapot, és hatalmas Steve Strong bulit kívánok nektek hétvégére!

Köszönjük!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s