Közveszélyes Munkakerülők a gyöngyösi Bányásznapon!! 2009. 09. 05. 10:30.

A K.M.K (Közveszélyes Munkakerülők) zenekar főként a magyar klasszikus rock zászlaja mellet teszi le a voksot. A feldolgozásaik között jórészt a hazai rock nagyágyúk és legendák (P.Mobil, Edda, Lord, Deák Bill, Beatrice, P.Box, Dinamit) dalai között tallózhat a nagyérdemű, ám nemrégiben pár külföldi előadótól (Bon Jovi, Guns& Roses, U2) is játszanak pár nótát, sőt programjukban saját szerzemény is előfordul. 2009, szept 5-én szombaton, Gyöngyös főterén hallgathatjuk őket a Bányásznap keretében, délelőtt fél 11-től.

Mikor és hogyan jött az ötlete ennek a projectnek?
2000-ben alakult a zenekar, azzal a céllal mert űrt éreztünk az élő zenei produkciók palettáján ezekből a zenékből.

Hogy érzitek, mennyire aktuális a mai korban ezen dalok üzenete, és a közönség hogyan fogadja 2009-ben ezt a fajta klasszikus rock muzsikát? Érdekel e a véleményük benneteket, mondjuk koncertprogram szerkesztésekor, egyes dalok repertoárba választásakor, vagy ez teljes mértékben örömzenélés, függetlenül a hallgatóság bárminemű reakciójától?
Ezek a zenék azért nem tűntek el a köztudatból, mert a mondanivalójuk a mai napig is aktuálisak. Nyilván az egyik cél saját magunk szórakoztatása, ezért ez a tény szerepet játszik a lista összeállításánál.

A közönség mely részéről veszitek észre hogy túlnyomórészt látogatja a bulijaitokat? Az idősebb vagy a fiatalabb arcok?
A koncertjeink minden korosztálynak tetszenek és az is a célunk, hogy a legfiatalabb korosztály is megismerje ezeket a zenéket.

A külföldi feldolgozások mennyire válhatnak szerves részévé a programnak a jövőben? Mindenhol játszátok ezeket, vagy bulija válogatja?
Mostanában játsszuk mindenhol, mert színesíti a műsorunkat.

Hallottam tőletek már saját dalt is játszani koncerteken. Ezek sorsa mi lesz? Ha esetleg összegyűlne egy lemeznyi anyag, azt is ezen a néven adjátok ki, vagy esetleg elképzelhető, hogy a saját dalos része külön project alatt fut?
Ha összegyűlne egy albumnyi anyag, azt természetesen meg fogjuk jelentetni, szintén KMK névvel.

Mi a véleményetek a rockzene jelenlegi helyzetéről? Figyelemmel kiséritek e az új bandákat, irányzatokat, esetleg akad e amelyben talán kevencre is leltek?
Szerintünk a rockzene kikerült a 96-98-as válságból, egyre több élőzenés produkciót lehet látni és nagy örökünkre háttérbe szorul a tátogós gépzene. Nagyon sok tehetséges új zenekar van, nekünk is tetszik néhány.

Mivel akad hazánkban több zenekar amely játsza ezeket a dalokat, nem alakult e már ki olyan helyzet, hogy esetleg motorostalin, vagy fesztiválokon konkurenciának éreztetek más ilyen jellegű bandát, vagy esetleg úgy jött volna le hogy ők titeket?
Nem érezzük konkurenciának, mert az egyedi előadási stílus határozza meg a produkciónkat.

A hazai zenekarok dalainak játszásáért nem merültek e fel valaha jogdíjproblémák? Nem állt elő valamelyik csapat ill. managere esetleg ilyen követelésekkel?
Ilyen gondunk még nem volt szerencsére.

Hallott e már benneteket esetleg valamelyik csapat, akiktől játszotok dalt, és volt e valamiféle reakciója?
Mi nem tudunk róla, lehet, hogy álruhában voltak.

A szombati bányásznapos igen rövidre szabott műsoridőtökbe nem lesz nehéz besűríteni egy rövid, de frappans blokkot? Lehet sejteni miért ez a szombat délelőtti időpont, meg a nem túl hosszú játékidő?
Nyilván egy nagyon tömör műsort kell majd összeállítanunk, hogy megmutassuk, hosszabb időt is ki tudnánk tölteni. Egyébként a játékidő azért lett ilyen szűk, mert utólag lettünk beillesztve a műsorba. Talán majd jövőre jobban sikerül.

A szombati bulin kívül hol láthat még benneteket szélesebb repertoárral a közeljövőben a nagyérdemű?
2009.09.12. (szombat) Erk Vadászház
200.09.11. (péntek) Hevesvezekény falunap

Köszönöm az interjút. További sok sikert és jó koncertezést!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s